Nisin procedurat për rrëzimin e qeverisë Hoti, këto janë postet që PDK-ja ia kërkon VV-së

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) së shpejti do të fillojë negociatat me Lëvizjen Vetëvendosje dhe pakicën për të përmbysur qeverinë Hoti.

Burimet sugjerojnë se gatishmëria e tyre vjen pas shkarkimeve të fundit  të ‘vulosura’ nga Kryeministri Avdullah Hoti.

Burimet gjithashtu mësuan se ATK kishte filluar hetime për disa zyrtarë të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), një situatë që këtij të fundit nuk i pëlqente aspak.

Si rezultat i këtyre hetimeve, dje, Kryeministri Hoti shkarkoi kreun e ATK-së, Ilir Murtezaj.

Kjo situatë e pakëndshme, ka shtyrë PDK-në, VV-në dhe pakicat të bashkohen për rrëzimin e qeverisë aktuale, të cilët vazhdimisht kanë kritikuar për performancën e dobët.

Pas kësaj, PDK dhe VV do të vazhdojnë bisedimet për një koalicion qeverisës, për ndarjen e posteve dhe departamenteve të ndryshme qeveritare.

Burime të Indeksonline sugjerojnë që PDK do të kërkojë VV, postin e presidentit, Ministrinë e Punëve të Jashtme, Ministrinë e Ekonomisë dhe Financave dhe Ministrinë e Shëndetësisë.

Vlen të përmendet fakti që kohët e fundit PDK dhe VV kanë përafruar ndjeshëm, duke mbështetur njëri-tjetrin për pozicione të ndryshme.

Ndërkohë, Qeveria Hoti padyshim ka tronditur “themelet” e saj me një performancë të dobët, me shkarkimet e fundit, duke bërë emërime të ndryshme, të cilat gjithashtu konsiderohen të jenë politike.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close