MINISTRI KUÇI ËSHTË TAKUAR ME DEVOLLIN PËR TELEKOMIN!

Të mërkurën, ishte një takim midis Ministrit të Ekonomisë dhe Mjedisit, Bleirm Kuçi dhe pronarit të Korporatës “Devolli”, Blerim Devolli. Burime të brendshme thonë se nuk është arritur asnjë marrëveshje dhe është kërkuar që Kryeministri i vendit, Avdullah Hoti, të marrë pjesë në takimet e radhës. Shteti ka ofruar të kthejë borxhin e gjobës Z-Mobile brenda tre vjetësh, ndërsa Devolli nuk ishte dakord me këtë.

Të mërkurën, u mbajt një takim midis Ministrit të Ekonomisë dhe Mjedisit, Blerim Kuçi dhe pronarit të Korporatës “Devolli”, Blerim Devolli.

Çështja e takimit ishte dhurimi i milionave të cilat Telekomi “i detyrohet” kompanisë Daradofon, pasi Gjykata e Arbitrazhit kishte vendosur në favor të Z-Mobile për shkak të marrëveshjes së nënshkruar në 2010 midis Telekomit dhe Z-Mobile.

Gazeta në internet Insajderi.com, kishte raportuar për rrezikun e mundshëm që kërcënon Telekom në rast se një marrëveshje nuk arrihet brenda afatit. Kjo ishte 1 tetori.

“Një marrëveshje është duke u punuar,” i tha kryetari i Bordit të Telekomit, Mehmet Berisha, Insajderi në një artikull të botuar më 30 shtator.

këto punime kanë vazhduar deri në takimin e 14 tetorit midis Bleirm Kuçit dhe Blerim Devoll.

Burime në Ministrinë e Ekonomisë dhe Mjedisit i thanë Insajderi se takimi u zhvillua.

Ndërsa, burime të tjera të Insajderit – brenda Telekomit kanë treguar atë që u diskutua në tryezë.

“Ministri Kuçi ka kërkuar një afat tre-vjeçar për ripagimin e borxhit, ndërsa Devolli nuk ka rënë dakord të ketë një afat më shumë se 18 muaj.”

Takimi përfundoi pa marrëveshje.

Takimet e nivelit të lartë do të vazhdojnë, në të cilat do të marrë pjesë edhe Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti.

Takimi midis Kryeministrit Hoti, Ministrit Kuçi dhe Devoll pritet të zhvillohet në ditët në vijim.

Qeveria ka premtuar vazhdimisht se do të arrihet një marrëveshje, por ekzistojnë mosmarrëveshje midis palëve.

Ndërkohë, rreziku i falimentimit të Telekomit në rast se dënimi financiar ekzekutohet në llogaritë e Z-Mobile është shumë i lartë. /Insajderi.com

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close