Hoti pezullon vendimin për deportimin e këshilltarit të Kurtit

Kryeministri Avdullah Hoti ka vendosur të pezullojë vendimin e Komisionit për Ankesa të Huaja në Ministrinë e Brendshme për dëbimin e këshilltarit të Albin Kurtit, Tienmu Ma, raporton Gazeta Express.

“Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, bazuar në fushat e përgjegjësisë administrative të Zyrës së Kryeministrit dhe Ministrive, ka vendosur pezullimin e ekzekutimit të vendimeve A. Nr. 555/2020 me nr. prot A. nr. 1571/2020, datë 01.10.2020, me kërkesë të Avokatit të Popullit. 1. Vendimi nr. Ref. Ref. 116/2020 i Komisionit të Ankesave për të Huajt, datë 21.09.2020 që refuzon ankimin e z. Tienmu Ma, ngritur kundër vendimit të shkallës së parë; 2. Vendimi nr. 02224/20 për refuzimin e kërkesës për leje qëndrimi të përkohshme datë 20.8.2020; dhe 3. Vendimi nr. 00174/20 mbi largimin vullnetar i Ministrisë së Punëve të Brendshme – Departamenti i Shtetësisë, Azilit dhe Migracionit – Divizioni për të Huajt, datë 21.8.2020 ”

Më tej, Kryeministri Hoti thotë se do të presë përfundimin e hetimeve nga Institucioni i Avokatit të Popullit në lidhje me këtë çështje.

“Për më tepër, Kryeministri Hoti ofron bashkëpunim të plotë për këtë çështje, gjithmonë në përputhje me mandatin kushtetues dhe ligjor, dhe në të njëjtën kohë mbetet duke pritur deri në përfundimin e hetimit nga Institucioni i Avokatit të Popullit”, thuhet në vendimi i Kryeministrit. / Express /

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close