Vetëvendosja tregon se a do të bëjë koalicion me PDK-në

Anëtarja e Kryesisë së Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu tha se Lëvizja Vetëvendosje nuk ka hequr vijat e kuqe për asnjë nga partitë politike për të cilat kishte deklaruar se kanë vija të kuqe.

Haxhiu në një konferencë për shtyp përsëriti se VV kurrë nuk formon një koalicion me Partinë Demokratike të Kosovës.

“Lëvizja Vetëvendosje nuk ka hequr vijat e kuqe për subjektet që ne kemi deklaruar se kemi vija të kuqe. Këtu është PDK, ju e dini që ne kemi thënë vazhdimisht se nuk bëjmë koalicion me PDK. Në sondazhet e fundit kemi mbështetjen të qytetarëve mbi 50% ”, tha Haxhiu.

Sot, deputeti i PDK-së, Kujtim Gashi deklaroi se për të votuar Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike, qeveria së pari duhet të përfshijë propozimet e PDK-së në atë ligj.

Gashi deklaroi se ata nuk e mbështesin një ligj të improvizuar si ai i qeverisë, por se ata janë të gatshëm të ulen dhe të flasin për këtë çështje.

“Ne jemi për një ligj për rimëkëmbjen ekonomike që adreson nevojat e qytetarëve, ne duhet të ulemi dhe të bisedojmë me qeverinë, dhomat e tregtisë dhe bizneset për të dalë me një ligj të mirë. Ligji i propozuar nga PDK ka më shumë mbështetje nga bizneset sesa ai i qeverisë, ne kërkojmë që ligjet tona të rishikohen dhe së bashku me ligjin e qeverisë të krijojmë një ligj të përbashkët ”, deklaroi Gashi.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close