Këto janë marrëveshjet që do të nënshkruhen ndërmjet Kosovë dhe Shqipërisë

Brenda takimit midis Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë, do të nënshkruhen disa marrëveshje në fushën e kulturës.

Qeveria miratoi kalendarin e përbashkët vjetor midis Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë.

Një marrëveshje në fushën e filmit dhe një memorandum bashkëpunimi pritet gjithashtu të nënshkruhet.

Qeveria ka miratuar draft memorandumin e bashkëpunimit midis Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të Kosovës dhe Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë së Shqipërisë për platformën e përbashkët dixhitale të arsimit parauniversitar.

Drafti i takimit miratoi gjithashtu draft memorandumin e bashkëpunimit për krijimin e korridorit digjital 5G dhe lehtësimin e lëvizjes në të ardhmen ndërmjet Ministrisë së Ekonomisë dhe Mjedisit të Kosovës dhe Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë së Shqipërisë.

Qeveria e Kosovës ka vendosur të arrijë një marrëveshje bashkëpunimi midis Ministrisë së Shëndetësisë së Kosovës dhe asaj të Republikës së Shqipërisë përballë Covid-19.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close