Grenell zbulon përplasjet për Ujmanin në Uashington

Liqeni Ujman në veri të Kosovës pritet të emërohet zyrtarisht “Liqeni Trump” në të ardhmen.

Ky propozim u dha në takimin e 4 shtatorit midis Kosovës dhe Serbisë në Uashington.

I Dërguari Special i SHBA për Dialog Richard Grenell ka treguar se në fakt për emrin e Liqenit Ujman, në takimin e 4 shtatorit kishte përplasje të ashpra midis Kosovës dhe Serbisë.

“Ishte një luftë e pabesueshme për emrin e liqenit. Unë me shaka thashë që thjesht ta quaja Liqeni Trump.” Unë nuk doja të zemëroja njërën apo tjetrën palë, “tha ai.

Siç ka theksuar Grenell, palët këmbëngulën që liqeni të quhej në gjuhët e tyre përkatëse.

Grenell tha se SH.B.A. dëshiron të krijojë vende pune dhe energji në këtë liqen, dhe se dy delegacionet, ai i Kosovës dhe Serbisë, kanë rënë dakord që SH.B.A. të dërgojnë një ekip fizibiliteti atje.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close