A do t’ia sigurojë LDK votat e saj për Ramush Haradinajn president?

Shefi ekzekutiv foli sot edhe për çështjen e zgjedhjes së presidentit.

Avdullah Hoti tha se presidenti nuk mund të zgjidhet vetëm nga koalicioni qeverisës pa përfshirjen e të gjithë spektrit politik në vend.

Duke folur nëse Lidhja Demokratike e Kosovës do të sigurojë votat e saj për Ramush Haradinaj për postin e presidentit, Kryeministri Hoti tha se kjo çështje do të diskutohet në Shkurt 2021.

Hoti: Presidenti nuk mund të zgjidhet vetëm nga koalicioni qeverisës

“Presidenti është në detyrë, bazuar në kompetencat e tij kushtetuese, kur vjen shkurt 2021 ne duhet të ulemi dhe të gjejmë një zgjidhje së bashku me të gjithë spektrin për zgjedhjen e presidentit … Një gjë është e qartë se ky koalicion qeverisës nuk mund të zgjedhë vetëm president, por duhet të ulemi përtej koalicionit për ta kapërcyer këtë çështje ”, tha Hoti në një konferencë për shtyp në të cilën foli për problemet e prodhuesve të qumështit.

Përndryshe, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka paralajmëruar se nuk do të votojë për asnjë kandidat tjetër për presidencën përveç atij të udhëheqësit të saj Ramush Haradinaj. Ky i fundit ka thënë se është personi më i përshtatshëm për postin e presidentit.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close