SEKTORËT QË DO TË PËRFITOJNË NGA FINANCIMI AMERIKAN

Berat Rukiqi, Kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës, foli për projektet e mundshme që pritet të financohen nga delegacioni amerikan që qëndroi në Kosovë dy ditë më parë.

Përmes një postimi në llogarinë e tij në Facebook, Rukiqi shkroi se ne [Kosova] duhet vetëm të zhvillojmë projekte të mira dhe të realizueshme, transmeton Gazeta Insajderi.

Sektorë dhe projekte me mundësi për të përfituar nga fondet amerikane: Brezovica, Rugova (Borea), Fabrika e Baterive, Termocentrali LNG (Gaz Natyror), Industria e Përpunimit të Ushqimit, Qendra Logjistike, IT (për zinxhirët globalë të furnizimit), Përpunimi i plumbit, Sektori Automatik , 5G Technologies, etj. “Mundësitë janë, ne duhet të zhvillojmë projekte të mira dhe të realizueshme”, shkroi Rukiqi.

Një delegacion prej 14 anëtarësh i udhëhequr nga i Dërguari Special i Shteteve të Bashkuara për Dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell dhe Kryeshefi Ekzekutiv i Korporatës Ndërkombëtare të Financave dhe Zhvillimit në Shtetet e Bashkuara (DFC), Adam, të hënën Boehler, ku ata premtoi një kontroll prej 1 miliard euro për investime në Kosovë. /Insajderi.org

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close