Kastrati flet për reformat: Nuk bie pre e presionit, nuk i lejoj vetes, që një nxënës të shkojë në shkollë pa shokë klase

Kryetari i Komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati, po i raporton Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport, lidhur me reformat në arsim në Komunën e Kamenicës.

Ai tha se komuna që ai drejton ka më shumë specifika sesa komunat e tjera sa i përket arsimit, pasi ajo shtrihet në skaj të Kosovës dhe se trendi i largimit të studentëve është rritur në 40 përqind brenda 10 viteve.

Kastrati u tha anëtarëve të komisionit se janë rreth 25 klasa të cilat kanë vetëm 1 nxënës, dhe në shtatë shkolla ka më pak se 5 nxënës.

Ai tha se kushdo që do ta kuptonte saktë këtë situatë, do të ishte në favor të kësaj nisme, e cila siç tha ai e di se nuk është më e popullarizuar.

“Shpresoj të kuptoj saktë dhe të kem vëmendjen tuaj dhe si kryetar i Komunës së Kamenicës, jam i vetëdijshëm se ky nuk është vendimi më i popullarizuar që mund të merret, por anëtarë të nderuar të komisionit, raporti nuk është vetëm procedural, ai u realizua në komunikimi me ekspertë ndërkombëtarë dhe vendas, e gjithë kjo për të mbrojtur studentët në mënyrë që ne mos ta lëmë atë në mëshirën e fatit, dhe nuk ka asnjë student që shkon në shkollë në klasë nuk ka as miq ”, tha Kastrati.

Kastrati shtoi se ai është i vetëdijshëm për pengesat që po shfaqen gjatë këtij procesi, duke thënë se ai nuk do të ndalet, pavarësisht presionit të sabotazhit që po bëhet si nga brenda ashtu edhe jashtë komunës që ai drejton.

“Unë jam i vetëdijshëm që ju jeni të shqetësuar për situatën në arsim në Kamenicë, kështu që unë vlerësoj angazhimin tuaj dhe interesin tuaj për këtë. Ne si Komunë e Kamenicës po zbatojmë ligjin. Unë nuk jam i verbër dhe i shurdhër dhe jam i vetëdijshëm për sabotim që po i bëhet nismës sonë nga njerëz brenda bashkisë dhe partive, por ne nuk i nënshtrohemi këtij presioni. “Ai nuk ka mundësi që një student të shkojë në shkollë pa shokë të klasës.”

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close