Kaq miliona euro pritet të tërhiqen nga Trusti pas ndryshimit të ligjit

Kryetari i Bordit të Trustit, Ruzhdi Morina tha se me ndryshimin e ligjit për tërheqjen e 10 përqind të kursimeve të pensionit, pritet që rreth 200 milion euro të tërhiqen nga fondi.

Sidoqoftë, Morina theksoi se ata nuk ishin përkrahës të kësaj ideje qeveritare, pasi kishte mundësi të tjera.

“Sa i përket 10 përqindëshit, nuk është se ne ishim mbështetës të kësaj ideje, megjithatë kontribuesit e mirëpritën atë. Ka pasur alternativa të tjera përmes borxhit publik. Por, ne kemi bërë të gjitha përgatitjet për skemën që do të ekzekutohet në rast se ligji është ndryshuar në Kuvend. Ne jemi të përfshirë në fazën e zbatimit të paketës për rimëkëmbjen ekonomike “, theksoi Moria.

Morina i bëri këto komente në Komisionin për Buxhet dhe Transfere gjatë raportimit për raportin vjetor 2019.

Ndërsa, drejtori ekzekutiv i Trustit Adrian Zalli tha se në Trust 160 milion euro janë të painvestuara, dhe sa herë që ligji kalon ato mund të shpërndahen tek kontribuesit që janë të interesuar.

Estimatedshtë vlerësuar se 370,000 llogari janë aktive në Trust, ndërsa drejtuesit e Trustit vunë në dukje se 74 përqind e aseteve të fondit investohen jashtë, ndërsa 24 përqind në tregun e brendshëm.

Kujtojmë që për projektligjin për rimëkëmbjen ekonomike kishte dy përpjekje për të votuar, por në mungesë të kuorumit nuk arriti të votohej, pasi ky plan po kundërshtohet nga partitë e opozitës.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close