Kurti flet për planin e “thikave mbi harta” – tregon me emër se nga kush e mori vesh

Kryetari i Vetëvendosjes Ablin Kurti, ka zbuluar emrin e këshilltarit të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit dhe mbrojtësit e vet, sipas tij, këta të dy paskan si një bisedë, e këshilltar i Thaçit dhe tregoi bashkëpuntorit të Kurtit me planin e nevoja në Uashington në mes të Kosovës dhe Serbisë, gjatë kohës sa Kurti ishte kryeministër.

Bëhet fjalë për këshilltarin e Thaçit, Ardian Arifaj dhe ish-ministrin për shëndetësinë, Arben Vitia. Ky i fundit mori veshin nga Arifaj planin dhe aftësitë në mes të Kosovës dhe Serbisë, dhe cila mund të realizohej gjatë administratës së Kurtit. Për të qenë të nevojshme, Kurti tha se ishte plan i “thikave mbi hartën e Kosovës”.

“Një takim disa ditë para takimit me presidentin Thaçi, këshilltari i tij Ardian Arifaj, ka takuar ministrinë e shëndetit, Arben Vitinë dhe kam thënë” Hajde ta kryejmë këtë punë sepse edhe Vetëvendosjet i bëjnë mirë, sepse po bëj bashkim kombëtar “, është shprehur Kurti në Tavolinë.

Tutje, ai tregoi se çka u bisedua në takimin e tij me presidentin Thaçi.

“Thaçi më tha” Në Uashington shkojmë për aftësinë. Unë e pyeta a s’po shkojmë për dialog? E ai më tha, po çfarë dialogu, ne nuk shkojmë për aftësinë. E kur unë jam pyeta për ndonjë gjë të veçantë bëhet fjalë, ai më tha se “Po të lejoni shoqërinë e yte (Vjosa Osmani) për raportimin në Kuvend, do të tregoni aty”, ka thënë Kurti.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close