iOS 14: iPhone i ri i tregon përdoruesit se kur është duke u përgjuar ose gjurmuar

Apple kohët e fundit ka lëshuar versionin e qarkut iOS 14, me disa përmirësime të mëdha si dhe ndryshime të tjera të vogla në mënyrën e funksionimit të iPhone.

Një nga këto të fundit është opsioni i privatësisë i cili u jep përdoruesve më shumë informacion se si dhe kur janë duke u përgjuar dhe ndalon aplikimin përkatës ta bëjë këtë.

Telefoni i ri ka një dritë jeshile ose portokalli në qoshe që tregon kur një aplikacion po përdor mikrofonin ose kamerën e telefonit tuaj. Nëse drita ndizet do të thotë që programet po përgjojnë përdoruesin.

Nëse drita është portokalli, atëherë ajo i referohet mikrofonit të kamerës dhe nëse është e gjelbër do të thotë që aparati juaj po përdoret.

Nëse rrëshqitni poshtë në ekran, dritarja e qendrës së kontrollit hapet dhe tregon se cili aplikacion po e bën këtë.

Sinjali punon si për vetë aplikacionet e Apple ashtu edhe për aplikacionet e palëve të treta ose ato pirate.

Zakonisht përdoruesit përjetojnë përdorime të caktuara gjatë instalimit të aplikacioneve, por deri më tani nuk dihej se kur e bënin këtë.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close