Albin Kurti i përgjigjet Agim Veliut: E godite krimin nga bishti, ja ku gjendet koka

 

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, duke komentuar aksionin e mbrëmshëm në Karaçevë, Kamenica, tha se krimi duhet goditur në kokë, që është në Prishtinë.

Kurti përgëzoi të gjithë ata që morën pjesë në aksionin e mbrëmshëm në fshatin Karaçevë, duke thënë se zinxhirët e tjerë të sigurisë dhe drejtësisë duhet të vazhdojnë në mënyrë që ky veprim të ndodhë.

“Fillimi nuk është fundi. Nëse nata e kaluar ishte një krim i madh dhe i organizuar, atëherë duhet të them se ata e kapën vetëm për bisht, koka e këtij krimi është diku tjetër, ndoshta diku në Prishtinë …

Kurti gjithashtu komentoi deklaratat e mbrëmshme nga Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu, i cili tha se ishte vetë Kurti në kohën kur ishte Kryeministër ai që nuk i dha leje për të kryer aksionin në Karaçevë.

“Më lejoni t’ju kujtoj ditën e dytë të punës sime më 5 shkurt, kur ish-ministri im i brendshëm erdhi me një kërkesë për leje për një pjesë në Zubim Potok, pak më vonë për një aksion në Karaçevë, më pak se një muaj më vonë. Megjithëse ky ish ministër më premtoi, ai në të dy rastet nuk kishte arritur të më sillte asgjë me shkrim mbi përgatitjet dhe planet e veprimit policor. “Kështu që ai thjesht kërkoi lejen time pa informacion në lidhje me mua,” tha ai.

Ai tha se veprimi duhet të vazhdojë, në mënyrë që procesi të përfundojë me sukses, raporton Bota sot.

Duke iu përgjigjur akuzave të ministrit Agim Veliu, Kurti tha se me aksionin e mbrëmshëm Veliu kapi “krim vetëm nga bishti”, dhe jo nga “koka”.

Sipas tij, “koka” e krimit ndodhet në Prishtinë.

“Unë e përgëzoj policinë për veprimin e djeshëm. Fillimi nuk është fundi. Tani ne duhet të vazhdojmë përpara. Nëse nata e kaluar ishte një krim i madh, atëherë ata vetëm e kapën atë nga bishti. Koka është diku tjetër, ndoshta në Prishtinë. Sistemi ynë i drejtësisë në përgjithësi nuk arrin të luftojë krimin sepse nuk kap kokën. “Procesi nuk vazhdon me hallkat e tjera të sistemit të drejtësisë dhe sigurisë”, deklaroi Kurti në një konferencë për shtyp.

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti po mban një konferencë për media.

Ai po flet për anëtarësimin në VV në Aleancën Progresive.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close