Qeveria Hoti afër ta thej rekordin e zëvendministrave në 13 vjetët e fundit

Qeveria Hoti nuk ka arritur të krijojë unitet brenda koalicionit dhe spektrit politik në përgjithësi, pasi ky ekzekutiv ka numrin e dytë më të madh të zëvendësministrave në 13 vitet e fundit.

Ky është vlerësimi i Grupit për Studime, Ligjore dhe Politike në raportin për 100 ditët e para të udhëheqjes së Qeverisë Hoti.

Drejtori ekzekutiv, Arbëresha Loxha, tha se përkundër faktit se LDK në fushatën zgjedhore kishte premtuar një qeveri të vogël me 12 ministri, e njëjta ka përfunduar duke dyfishuar numrin e zëvendësministrave.

“Me emërimin e 46 zëvendësministrave, vlerësojmë se është qeveria e dytë me numrin më të madh në 13 vitet e fundit në Kosovë.” Kabineti qeveritar Hoti karakterizohet nga pabarazi e madhe gjinore, në 16 ministri ka vetëm 3 ministra dhe vetëm 8 zëvendësministra ”, tha Loxha.

Sipas saj, kjo qeveri ende nuk ka ofruar ndonjë perspektivë për reforma.

“GLPS vlerëson se nuk ka pasur asnjë iniciativë serioze për të larguar institucionet e drejtësisë. Ne nuk duhet të hartojmë reformën në drejtësi, ku subjekti i reformës do të jenë krerët e drejtësisë.” Qeveria nuk ka marrë asnjë masë për të ulur shpenzimet, “Loxha shtuar.

Ndërkohë, menaxheri i programit GLPS, Njomza Arifi tha se qeveria aktuale nuk ka arritur të testojë qytetarët për COVID-19.

“Dialogu është shoqëruar me një mungesë transparence, si në Bruksel dhe në Uashington. Qeveria Hoti nuk ka arritur të krijojë unitet dhe konsensus mbi spektrin politik.” Ministria e Punëve të Jashtme ka kryer praktika të dobëta diplomatike në interes të partitë në pushtet, “tha ajo. / KSP

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close