Konjufca: Jam shumë i bindur se pikat e marrëveshjes së arritur në Washingtonit i konstruktoi Serbia, jo SHBA-ja

Nënkryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, vlerëson se e mira për marrëveshjen ndërmjet Kosovës dhe palës serbe, e nënshkruar më 4 shtator në Uashington, është vendosja e marrëdhënieve diplomatike me Izraelin.

Por, pika të tjera të marrëveshjes që Konjufca thotë se janë problematike për Kosovën, posaçërisht pika për Liqenin e Ujmanit, e cila, sipas tij, e bën Serbinë “hisenike”.

“Kur vendosim katër pika të tjera kundër kësaj, e cila fillimisht është tërheqja nga njohja, e dyta është krijimi i kësaj zone të lirë ekonomike së bashku me Serbinë, ku Qeveria e Kosovës ka rënë dakord të hyjë në të ashtuquajturin projekt Mini-Shengen. Pra, para se të na njohë, Serbia dëshiron të krijojë një zonë të përbashkët ekonomike me Kosovën. Edhe Kosova kishte refuzuar deri më tani me këtë Qeveri. “Kosova vazhdimisht e ka kritikuar atë deri në momentin kur Avdullah Hoti nënshkroi.”

“Përveç kësaj, për herë të parë në historinë e negociatave, burimet e Kosovës kanë filluar të relativizohen. Nuk ka ndodhur në asnjë proces prej 33 raundesh për të problematizuar burimet e Kosovës. Unë nuk mbaj mend të përmend Ujmani ose Trepça sepse kjo konsiderohet si një çështje e ndjeshme dhe kishte rezistencë nga Kosova për të mos hapur këto sepse ato janë burimet më të rëndësishme të Kosovës dhe këtu për herë të parë kemi pasi “Serbia do të ishte edhe hipokrit i Ujmanit, gjë që është shumë problematike për Kosovën”, tha Konjufca në KlanKosova.

Për më tepër, nënkryetari i LVV është i bindur se pikat e marrëveshjes, veçanërisht ajo që lidhet me Serbinë, u ndërtuan nga vetë Serbia, dhe jo nga SHBA.

“Kur ai hyn dhe shqyrton përmbajtjen dhe sheh se çfarë firme ka vendosur Qeveria e Kosovës, në ato pika që unë jam i bindur se është ndërtuar nga Serbia dhe jo nga SHBA.” Këto pika kanë të bëjnë posaçërisht me Serbinë, “tha ai

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close