Çka ndodhi me ish-punëtorin që i raportoi në polici Ramush e Daut Haradinajn

Ish kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj dhe vëllai i tij, deputeti Daut Haradinaj, rreth tre muaj më parë u raportuan në polici për “goditjen e një prej punëtorëve të tyre”.

Në dokumentet e siguruara nga KOHA, Haradinaj raportoi në Polici një mjek në detyrë, i cili i dha ndihmë mjekësore një personi me lëndime trupore të cilat, sipas tij, ishin rezultat i goditjeve nga vëllezërit Haradinaj.

Rasti është konfirmuar nga Policia e Kosovës. Ai deklaroi se ata kishin intervistuar ankuesin dhe se në konsultim me prokurorin kishte filluar një rast për veprën penale të “lëndimit të lehtë trupor”.

Por pas dy javësh ankuesi shkoi në stacionin e policisë dhe kërkoi që çështja të mbyllej. Pothuajse 3 muaj pasi ndodhi kjo rast, siç ka mësuar KOHA, vëllezërit Haradinaj nuk janë intervistuar ende në asnjë cilësi.

Sipas dokumenteve, dyshohet se gjithçka filloi më 22 qershor 2020, disa minuta para orës 15:00, ku një person kërkoi ndihmë në Qendrën e Mjekësisë Familjare pranë ndërtesës së Telekomit, në lagjen “Dardania” në Prishtinë, jo shumë larg selisë së AAK-së. Pacienti, identiteti i të cilit është i njohur për TIME, kur kërkoi shërbime shëndetësore sipas dokumentit, kishte dëmtime në trup dhe sy. Mjeku që kontrolloi pacientin njoftoi Policinë menjëherë pas ekzaminimit.

Në raportin e Policisë së Kosovës, të cilin e posedon gazeta, ajo përmendi emrat e vëllezërve Haradinaj si shkak të plagëve.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close