Ngritet aktakuzë ndaj “Burdushit”, akuzohet edhe për shpëlarje të parave

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit H.P. për shkak të veprave penale “Ushtrim i paligjshëm i veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike”, “Mbajtje në pronësi, kontroll ose mbajtje pa leje të armëve” dhe vepra penale “Pastrimi i parave”.

Prokuroria njofton se i pandehuri Hysri Peqani-Burdushi nga koha e pakonfirmuar, të paktën nga data e regjistrimit të biznesit privat me aktivitetin primar “aktivitete të tjera të shëndetit të njeriut”, më 15 qershor 2005 deri më 26 korrik 2019.

Pa kualifikime mjekësore profesionale dhe pa licencë përkatëse, në mënyrë që të fitojë pronë në mënyrë të paligjshme, dhe duke paraqitur në mënyrë të rreme faktet se ai pretendohet se posedon aftësi të mbinatyrshme dhe kështu trajton edhe sëmundjet më të rënda fizike dhe mendore dhe ndihmon në zgjidhjen e problemeve të ndryshme familjare, nga viktimat që kërkuan ndihmë, ai kreu trajtime të improvizuara, të padobishme, duke mashtruar të pandehurin Burdushi dhe duke i nxitur ata të paguanin shuma të ndryshme parash për këtë deri në 3000 €.

Kjo vepër penale në vazhdim ka rezultuar në përfitim të paligjshëm pasuror prej rreth një milion euro (1,000,000,000).

Me këto veprime i pandehuri H.P. ka kryer veprën penale “Ushtrim i paligjshëm i veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike” nga neni 262 paragrafi 1 i KPRK-së, në lidhje me veprën penale “Mashtrim i vazhdueshëm” nga neni 335 paragrafi 5 i Kodit Penal.

Gjithashtu, i pandehuri H.P. në shtëpinë e tij pa autorizimin e duhur ai zotëronte dhe posedonte një armë, një pistoletë tip “Girsan”, kalibër 9 mm, me dy gëzhoja, 166 fishekë, si dhe një pushkë gjuetie tip “Super Campion”, dhe 55 fishekë, në kundërshtim me dispozitat e Ligjit për Armët nr. 03 / L-143, të cilat u gjetën dhe konfiskuan gjatë kontrollit policor. Me këto veprime i pandehuri H.P. ka kryer veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuar i armëve” nga neni 374 paragrafi 1 i KPRK-së.

Gjithashtu, i pandehuri, H.P. duke ditur që pasuria e tij buron nga aktivitete kriminale, është marrë duke kryer vepra penale, në mënyrë që të fshehë këto aktivitete dhe burimin e vërtetë të pasurisë, duke filluar nga viti 2006 ai ka futur para të tilla në sistemin bankar përmes depozitimit të parave të gatshme, kryesisht me arsyetimin se kjo është mënyra se si paguan këstet e huasë dhe më pas ka bërë shtresimin – fshehjen e origjinës së tyre përmes transferimeve bankare, në mënyrë që në fund t’i integrojë ato duke i shndërruar në pasuri të luajtshme dhe jo të luajtshme. Vetitë. Në këtë rast, konfiskohet pasuria e konsiderueshme e luajtshme dhe e paluajtshme. Me këto veprime i pandehuri H.P. ka kryer veprën penale të “Pastrimit të parave” nga neni 302 i KPRK-së në lidhje me nenin 32 paragrafi 1 dhe 2 nënparagrafi 2.1. të ligjit nr. 03 / L-96 për Parandalimin e Pastrimit të Parave dhe Financimit të Terrorizmit.

Kjo çështje nga Prokuroria Speciale është në shënjestër dhe me emrin e koduar “Mashtrimi”.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close