Vetëvendosje akuzon Qeverinë: S’ka planifikim për nisjen e procesit mësimor

Lëvizja Vetëvendosje ka thënë se Qeveria Hoti është pa planifikuar për fillimin e vitit të ri shkollor.

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Fitim Uka, në një konferencë për media tha se mësimi nuk filloi me kohë jo vetëm për shkak të pandemisë, por edhe për shkak të paaftësisë së Qeverisë.

“Kjo qeveri kishte disa muaj për t’u përgatitur për fillimin e vitit të ri shkollor, dhe njoftoi shtyrjen vetëm disa ditë para 1 shtatorit. Qasja joserioze është një nga mënyrat e komunikimit të kësaj qeverie, ne e rendisim atë ndër shumë dështime duke mos filluar as vitin e ri shkollor në kohë. “Kjo qeveri nuk i jep përparësi arsimit,” tha ai.

Uka tha se Qeveria ka qenë në gjendje të bëjë një analizë të detajuar në secilën shkollë, por ata nuk kanë arritur ta bëjnë atë përveç vizitës në disa shkolla në Prishtinë.

“Ne e kishim të qartë se ata nuk do të fillonin të jepnin mësim në kohë,” tha ai.

Deputeti më tej shtoi se Qeveria nuk përqendrohet në shëndetin e qytetarëve, por vetëm kompromise të dhimbshme me Serbinë.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close