Hoti: Këto dy shtete, po e pengojnë liberalizimin e vizave për Kosovën

Avdullah Hoti si Kryeministër i Kosovës, ka dhënë detaje rreth takimeve të tij në Parlamentin Evropian, dhe ka folur për marrëveshjen ndërmjet Uashingtonit dhe Serbisë dhe investimet amerikane në Kosovë.

Hoti përmendi takimet me Presidentin e Parlamentit Evropian dhe me Komisionin Parlamentar për Punë të Jashtme të vendeve të ndryshme që janë kryesisht të interesuar në takimin Kosovë-Serbi.

Kryeministri i Kosovës i tha Euronews Albania se përkundër faktit që Komisioni Evropian ka mbështetur liberalizimin e vizave për vite me rradhë dhe se vetëm vendet si Franca ose Hollanda po e pengojnë këtë proces.

Hoti tha se ata po punojnë me të dy vendet në nivelin ministror për t’u siguruar që kushtet e imigracionit të paligjshëm dhe krimit të organizuar janë përmbushur dhe mbeten të tilla.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close