Kjo është zanafilla e problemeve në mes Kurtit dhe Thaçit

Hashim Thaçi, Presidenti i Kosovës dhe Albin Kurti, ish-Kryeministri i Kosovës, janë dy figura me rivalitetin më të madh politik në Kosovë.

Kemi kaluar 2 dekada përballje mes tyre, qoftë në Kuvend apo jashtë tij, dhe e njëjta gjë vazhdon edhe sot.

Historia e problemeve mes tyre e ka zanafillën që nga marrëveshja e Rambujesë, Hashim Thaçi në atë kohë shefi i ekipit negociator të Kosovës, kishte shprehur gatishmëri për të nënshkruar marrëveshjen në Rambuje, e cila përfshinte çarmatimin e UÇK-së, ndërsa Albin Kurti At atë kohë, punonjësit e zyrës së përfaqësuesit politik të UÇK-së së bashku me Adem Demaçin e kishin hedhur poshtë kategorikisht këtë marrëveshje. Mosmarrëveshjet dhe konfliktet politike kanë lindur që nga ajo kohë.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close