Hoti mbrëmë tregoi kur pritet nënshkrimi i marrëveshjes finale me Serbinë

Kosova dhe Serbia mund të nënshkruajnë marrëveshjen historike të paqes për vitin 2020. Rruga për pajtim midis Prishtinës dhe Beogradit është në një trajektore pozitive pas angazhimit të shtuar të Uashingtonit dhe Brukselit, raporton Gazeta Express.

Marrëveshja e Shtëpisë së Bardhë dhe takimet e njëpasnjëshme në Bruksel po tregojnë efektet e para në negociatat midis Kosovës dhe Serbisë.

Marrëveshja e paqes mund të nënshkruhet në muajt e mbetur të këtij viti.

Kjo u deklarua nga kryeministri i vendit, Avdullah Hoti, në programin Pressing on T7, i cili fillimisht dha detaje në lidhje me draftin e marrëveshjes në të cilën flitej për njohje reciproke, një pikë që u eliminua në draftin përfundimtar.

“Kishte një paragraf që thoshte që të dy palët duhet të njohin komunitetet jo-shumicë, të drejtat e tyre,” tha kreu i qeverisë.

Hoti shton se pritjet janë që marrëveshja përfundimtare të nënshkruhet brenda këtij viti.

“Pritjet tona janë që ne të besojmë se brenda këtij viti duhet të jemi në gjendje të përfundojmë marrëveshjen përfundimtare. Unë nuk e them me bindje totale, por të gjitha komunikimet që kam gjatë këtyre tre muajve, dhe veçanërisht gjatë tre javëve të fundit”, jam i bindur se po shkojmë përpara drejt tij “, deklaroi Kryeministri.

Në Pressing, Hoti gjithashtu ka kritikuar ata që kanë vënë në dyshim marrëveshjen e Uashingtonit. Sipas tij, kjo është ngjarja më e rëndësishme për Kosovën që nga shpallja e pavarësisë.

“Ngjarja më e madhe është pas shpalljes së pavarësisë, në këto momente në të cilat kalojmë, nuk e kuptoj pse kthehemi në garën e brendshme elektorale pa ndonjë nevojë,” tha Kryeministri.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close