Rrëfehet Vuçiqi, tregon pse u hutua kur Trump njoftoi vendosjen e ambasadës serbe në Jeruzalem

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç ka hedhur poshtë spekulimet e mediave, siç i quajti ai, se ai ishte “i painformuar” për marrëveshjen që nënshkroi në Zyrën Ovale, ku përfshihej një dispozitë mbi transferimin e ambasadës së vendit të tij, në Jeruzalem në korrik 2021.

“Kam dëgjuar kaq shumë për këtë. Shumë thonë: “Shikoni reagimin e Vuçiç – ai nuk e ka lexuar marrëveshjen”. A e dinë këta njerëz që para kësaj, kam kaluar një ditë e një natë të tërë, duke kontrolluar çdo fjalë të vetme 500 herë?” u shpreh Vuçiç në një konferencë shtypi në Bruksel.

Ai shtoi më tej se: “Të gjithë ata që ishin aty, të gjithë bashkë, nuk dinin aq shumë sa unë për marrëveshjen e parë, dhe të dytë me ndryshimet e tyre”.

Vuçiç tha se ai thjesht kontrolloi dhe konfirmoi përsëri atë që shkruhej, në mënyrë që të mos nënshkruante një marrëveshje tjetër (shqiptare), dhe u sigurua që dokumenti nuk ishte zëvendësuar me diçka tjetër kur e nënshkroi.

Spekulime të shumta qarkulluan në media mbi Presidentin Serb Aleksandar Vuçiç, i cili duket i hutuar, kur Presidenti i SHBA Donald Trump njofton në Zyrën Ovale se vendi i tij u zotua për hapjen e një ambasade në Jeruzalem vitin që vjen.

Pamjet e ceremonisë së nënshkrimit treguan Trump teksa njoftonte se transferimi i ambasadës do të bëhej në korrik, duke bërë që Vuçiç, i ulur në të djathtë të POTUS, të rishihte marrëveshjen që sapo kishte nënshkruar, dhe më pas të hidhte një vështrim në të djathtë të tij, ku ndodhej delegacioni shoqërues.

Të shumtë ishin ata që menduan se Vuçiç nuk kishte dijeni të asaj çfarë sapo kishte nënshkruar.

Nënshkrimi erdhi si pjesë e një marrëveshjeje të ndërmjetësuar nga SH.B.A. për të vendosur lidhje të plota ekonomike midis Serbisë dhe Kosovës, kjo e fundit sipas kësaj marrëveshje, do të njohë Izraelin dhe pretendimet e tij territoriale.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close