Apple vë emrin e Kosovës në aplikacionin e saj të hartave, ende pjesë e Serbisë

Apple Inc. ka vendosur emrin e Kosovës në aplikacionin e saj Maps pas një peticioni online të mbështetur nga gati 200 mijë njerëz dhe kërkesave zyrtare nga qeveritë e Kosovës dhe Shqipërisë për ta treguar vendin si të pavarur nga Serbia. Sidoqoftë, kufiri që ndan të dy vendet ende nuk arrin ta tregojë Kosovën si të pavarur nga Serbia.

Apple Maps nuk e ka treguar emrin “Kosovë” më parë, dhe kufiri që ndan të dy vendet e konsideruan Kosovën pjesë të Serbisë, jo të ndara nga një kufi ndërkombëtar.

Një peticion i filluar në korrik i kërkoi Apple të tregonte një Kosovë të pavarur në hartat e saj.

Ajo u pasua nga mbështetja nga disa të famshëm me origjinë shqiptare, përfshirë Dua Lipa, Rita Ora, etj.

Qeveritë e Kosovës dhe Shqipërisë gjithashtu i kërkuan Apple Inc. që ta tregonte Kosovën si një vend të pavarur.

Të Shtunën, iniciatori i peticionit njoftoi lajmin se Apple Maps tani po tregon emrin e Kosovës. dhe falënderoi mbështetësit.

Serbia nuk e njeh Kosovën që kur deklaroi pavarësinë në 2008.

 

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close