Njoftim me rëndësi për ata që duan viza pune në Gjermani

Njoftim me rëndësi për ata që duan viza pune në Gjermani

Vizat për punë, Rregullorja për punëtorë në Gjermani dhe problemet me ternime në ambasada.

Tashmë dihet se shumë vetë presin për një vizë pune për të ardhur në Gjermani. Po si qëndron puname dhënien e vizave në ambasada? a po e ndryshon kriza e Virusit Covid-19 nevojën e Gjermanisë për fuqi punëtore nga jashtë?

Me 1 mars 2020 hyri në fuqi ligji për punëtor të kualifikuar në Gjermani. Ai do duhej t’ua lehtësonte qytetarëve nga vendet e treta jashtë BE ardhjen me punë në Gjermani.

Shumë qytetarë nga Shqipëria e Kosova lidhën shpresat me këtë ligj. Gjithsekush që kishte një unë të kualifikuar apo kishte një kontratë dhe njihte gjuhën gjermane në nivelin që kërkohej mund ta provonte fatin e të kërkonte punë në Gjermani.

Për detaje të hollësishme shikoni videon më poshtë:

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close