Ky është çmimi sa i përket testimit për COVID-19 në Klinika Private

Bordi i Licencimit të Institucioneve Shëndetësore Private ka shqyrtuar 34 kërkesa (nga mbi 100 që janë dorëzuar) nga institucione private shëndetësore, të cilat kanë bërë kërkesa për të lejuar shërbimin e testimit për SARS-Cov-2.

Por, sipas Ministrisë së Shëndetësisë, vetëm 29 prej këtyre institucioneve kanë përmbushur kriteret për të testuar SARS Cov-2. Nga 29 HPI të autorizuara, 27 do të kryejnë teste serologjike, ndërsa 2 të tjerët do të kryejnë teste molekulare (RT-PCR).

Nga sot, qytetarët do të jenë në gjendje të bëjnë testin për COVID-19 edhe në Klinikat Private, por Autoriteti i Konkurrencës nuk ka përcaktuar ende se cili do të jetë çmimi për të bërë një test.

Indeksonline ka kontaktuar disa nga institucionet private shëndetësore në qytete të ndryshme të vendit, të cilët kanë marrë Leje nga MSH për të kryer teste SARS-Cov-2, për të parë se si do të shkojë procedura, ndërsa përgjigja ishte e ndryshme.

Laboratori mjekësor Olive në Prishtinë, tha se testet për COVID-19 kanë filluar sot, ndërsa mund të bëhet pa takim, dhe rezultati do të lëshohet brenda disa orësh. Ata thanë se çmimi për një provë është 20 euro.

Derosa, Laboratori Avicena gjithashtu në kryeqytet, nuk ka filluar ende kryerjen e testeve COVID-19. As ata nuk kanë dhënë një shifër çmimi, duke thënë se ajo nuk është vendosur ende.

Ndërsa, në Ferizaj, Ministria e Shëndetësisë i ka dhënë leje laboratorit mjekësor Aura për testin e koronavirusit. Edhe nga kjo klinikë ata thanë se kërkesat janë të mëdha nga qytetarët për të parë nëse janë të infektuar me ndonjë virus, por që javën tjetër ata do të fillojnë punën, gjithashtu nuk kanë ndonjë çmim.

Ndryshe nga dy institucionet e fundit private të kujdesit shëndetësor, Laboratori Mjekësor, Fati Lm ka filluar testimin për COVID sot.

Nga kjo klinikë, ata treguan se kanë dy lloje testesh (teste). Sipas tyre, njëra është të shohësh nëse e ke kaluar virusin corona dhe nëse e ke atë, i cili kushton 35 euro, ndërsa për të verifikuar nëse je i prekur është 20 euro.

Për anën tjetër, Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj sot gjatë një takimi me kryetarin e AKK-së, Valon Prestreshi, ka kërkuar nga laboratorët e autorizuar që të mos bëjnë asnjë lloj marrëveshje të ndaluar për të caktuar çmimin në dëm të kosovarëve.

Kreu i Shëndetësisë gjithashtu tha se nga sot Inspektorati Shëndetësor do të kryejë inspektime në institucionet që janë lejuar të kryejnë testet, për të parë nga afër gatishmërinë e tyre për të kryer testet dhe për të verifikuar të dhënat. prezantuar nga këto institucione me rastin e aplikimit dhe lëshimit të Deklaratës mbi kushtet e plotësuara për kryerjen e testeve sipas Udhëzimit Administrativ.

This website uses cookies. We may use them to evaluate site usage in order to display usage-based editorial content and advertising. For more information about cookies and, in particular, how you can opt-out of their use, please see our privacy policy. Privacy Policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close